Politika varovanja osebnih podatkov

UVOD

Z dostopom ali z uporabo spletne strani se strinjate s predmetno Politiko o varovanju zasebnosti in našimi pogoji sodelovanja, dalje politiko. Prav tako se s podpisom pristopne izjave za člane strinjate z našo politiko. Če se s tem ne strinjate, prenehajte z uporabo naše spletne strani oz. nam sporočite, da želite izbris vaših podatkov. To storite z dopisom na naslov Rod bistriških gamsov Kamnik, Fužine 10, 1241 Kamnik s pripisom "izbris podatkov".

Varstvo osebnih podatkov

Rod bistriških gamsov Kamnik  spoštuje vašo pravico do zasebnosti, zato smo zavezani k delovanju v skladu z zakoni in predpisi, ki opredeljujejo varovanje osebnih podatkov, zlasti v skladu z vsakokrat veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Zakonom o elektronskih komunikacijah ter Splošno uredbo EU o varstvu podatkov. Namen objave naše politike je, da vas seznanimo s tem, za katere namene bodo vaši osebni podatki pridobljeni in kako se bodo uporabljali ter kakšne so vaše pravice v zvezi s podatki, ki jih hranimo o vas, in kako jih uveljavljati.

Vaših osebnih podatkov se ne bo prodajalo, posojalo ali kakorkoli drugače posredovalo tretjim osebam, razen v zakonsko določenih primerih ter pogodbenim obdelovalcev podatkov, kar je v našem primeru izključno Zveza tabornikov Slovenije (ZTS).

Vaše osebne podatke, ki zajemajo ime in priimek, spol, datum in kraj rojstva, naslov, pošta in kraj, šola in razred, št. taborniške izkaznice, e-mail, telefonska številka, zdravstvene posebnosti (alergije, prehranske posebnosti, druge zdravstvene posebnosti) za potrebe organizacije tedenskih srečanj, taborjenj, izletov in drugih aktivnosti RBG.
Za potrebe včlanitve v ZTS (pogodbeni obdelovalec) hranijo naslednje osebne podatke: ime in priimek, spol, domači naslov, rojstni datum. V primeru mladoletne osebe pa še: ime in priimek zakonitega zastopnika in kontaktni podatek.

Namen obdelave podatkov in vrste osebnih podatkov

Vsi osebni podatki, ki nam jih posredujete, bodo obravnavani zaupno in bodo uporabljeni zgolj v namene, za katere so bili posredovani.

Ostala uporaba osebnih podatkov lahko vključuje tudi:

Google Analytics,
E-mail in SMS komunikacija,
Računovodski servis (samo podatki, ki so v skladu z zakonom).
Obisk spletne strani

Ob vsakem obisku naše spletne strani se na spletnem strežniku avtomatsko shranjuje dnevniška datoteka spletnega strežnika (npr. IP številka – številka, ki identificira posamezen računalnik oz. drugo napravo na spletu; verzija brskalnika, čas obiska in podobno). Te podatke obdelujemo z namenom vodenja statistike obiskov na naši spletni strani.

Prijava na elektronsko obveščanje

Na naši spletni strani in preko pristopne izjave se lahko naročite tudi na prejemanje obvestil in informacij o naših aktivnostih in drugih informacijah RBG in ZTS. S prijavo na obveščanje se strinjate z uporabo vaših posredovanih podatkov. Sporočila lahko kadarkoli prekličete oz se odjavite!

Način varstva vaših podatkov

Društvo, ki ga zastopa odgovorna oseba - starešina društva, se zavezuje varovati osebne podatke, ki nam jih posredujete z uporabo naše spletne strani oz. pisno ali ustno posredovanih podatkov. Vaše osebne podatke bomo zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami in jih takoj, ko niso več potrebni, uničimo/izbrišemo. Vpogled v podane podatke ima starešina društva, načelnica in vodniki.

Pomembno:

Kakdarkoli lahko zahtevate izbris vaših osebnih podatkov oz. odjavo od prejemanja sporočil, kar storimo nemudoma oz. najkasneje v roku sedem dni.
Z izbrisom podatkov začne tudi proces izključitve iz društva in Zveze tabornikov Slovenije.


Vas zanima aktualno dogajanje, naše novice in poročila z akcij?
Prijavite se na Gamsove novice.

© 1963 - 2023, Rod bistriških gamsov Kamnik. Vse pravice pridržane. // Izdelava spletnih strani www.webko.si
Tiskanje strani: https://www.rbg-kamnik.si/splosni-pogoji